Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Monday, January 4, 2010

Naib Canselor Baru UiTM

Berita terkini...

Tahun baru, aku dapat boss baru. Means the big big boss paling atas dalam UiTM la.. Selamat datang kepada Prof. Datuk Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar, yang dilantik sebagai Naib Canselor UiTM yang baru menggantikan Prof. Tan Sri Dr. Ibrahim Abu Shah. Prof. Datuk Ir. Dr. Sahol Hamid Abu Bakar ni adalah Pengarah Pejabat Pengurusan Program di Kementerian Pengajian Tinggi.


Kitorang dah tahu berita ni dari last week tapi tak boleh nak kecoh-kecoh la kan since Jabatan Komunikasi Korporat UiTM belum umumkannya secara rasmi. Since dah masuk paper semalam, so aku pun nak kecoh-kecoh pulak masuk blog harini. Hehe... Ni bebudak UiTM kang ni pun sama-sama nak kecoh la ngan aku kan...



Untuk makluman korang, Prof. Tan Sri Dr. Ibrahim Abu Shah dah 9 tahun pegang jawatan Naib Canselor UiTM dan Khamis lepas adalah hari last beliau pegang jawatan VC UiTM. Apapun, sayonara Tan Sri.. Ampun la Tan Sri sebab last week tak sempat nak bye-bye. Kena buat backup.. :P

Terima kasih atas jasa baktimu di UiTM. Owh..i will definitely miss your speech dan tiada lagi hero Tamil from Chennai..eh, ni statement VC tau, bukan aku reka!~~

p.s: Sistem yang aku tengah bangunkan sekarang ni, kemungkinan launchingnya adalah pada hari penyampaian Amanat Naib Canselor 2010, bulan ni. So maknanya, Naib Canselor baru la yang akan launching? Euw....suspen!~~

Source : Kosmo! Online

19 comments:

  1. alaaa.. abg ensem ai x jadik VC uitm da...sedihnye.. masih terngiang2 lagi salam ngan dia time konvo..:(

    ReplyDelete
  2. nampak serius VC Uitm yg baru yek yg lama control macho haha...jgn marah aaa...

    ReplyDelete
  3. macam shah rukh khan versi tua sket... hehe

    ReplyDelete
  4. aghh tidak pak misaiku...huhu x leh gak konvo ngan dia

    ReplyDelete
  5. cek niza oiii..dok tunggu apa lg...bilanya nak emel alamat umah, akak dok tunggu2 ni...cepat..cepat

    ReplyDelete
  6. naper muka vc baru mu itew sungguh serious? suspen nak menghadapi tanggungjawab baru kot...

    x-vc posing maut ek heheheheeh mmg style hero hindustan gitu :D

    ReplyDelete
  7. MAMASYAZA: dah email dah..2 kali tu..hamikk kau..hehe!~~~

    ReplyDelete
  8. Aku suka Dato Sahul Hamid. Dia satu2nya antara Pegawai Tinggi UiTM yg aku tak payah buat appointment. time dia jadi TNC dulu, senang je aku nk g opis dia utk sembang2.

    Note: Dia dulu Pengarah aku dekat UiTM Penang.

    ReplyDelete
  9. Teringat bersalaman dgn VC masa konvo.. huhu.. VC ni sporting..besshh

    ReplyDelete
  10. oo kiranya dah tamat la era pak vc kiter tu yer... dr zaman diploma sampai ke degree ber-vc-kan dia sorang je... tapi dia best! hehe

    ReplyDelete
  11. idola ku da takde lagi.. hhuhuhu...

    ReplyDelete
  12. Bye2 Uncle Misai
    tak dapat la salam dengan beliau time konvo nanti

    erk888.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. alang: ye ke? aku belum dapat jumpa dia lagi daa...

    iela: yang mana satu? VC baru ka lama? eceh...

    syuhada: yup, Tan Sri Ibrahim mmg best! Sempoi..

    aizuemi: idola ko? wewitt...

    deusXmachina®: takper, salam ngan VC baru ok..

    ReplyDelete
  14. Dak Wan: aku tak sure la muda ke tak nih..hehe

    Prinzcy Syida: bye bye..see u..hehe, on behalf oke..

    || NaFiRaa ||: eceh ko feeling pulak dah...

    iem: aku report kat depa! muahaaha

    Eyriqazz: serius itu penting...

    Madam Casper: amboi tang tu jugak dia nampak..

    phatgurl: pandai nyer ada versi pulak dah...

    pizet77: ha konvo ngan abg baru la ang...hehe

    ReplyDelete
  15. bole bgtaw alamat pejabat naib canselor bru ni???nk wt prmohonn prtkran u..

    ReplyDelete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra