Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Saturday, February 13, 2010

Kadar Toksin Dalam Badan Aku....Geli Tak?

Ada ofismate aku ni, jual koyok buang toksin atau dalam bahasa Jawanya Detox Foot Patch..haha. So dia kasik kitorang the jakuns kat ofis ni untuk try menda alah ni, tapi sorang sekeping jer lah. Hang nak banyak kalu, sila beli sendiri la. Rasanya dia jual dalam RM 1.50 kot sekeping...kalaaauuuuuuuuuuuu tak salah aku la kan.



Dulu masa arwah abah aku suka la pakai patch ni, tampal kat kaki. Aku pun hairan gak time apa ke menatang tempek-tempek tukar kaler..uiii geli gak ar time tu. Nak try time tu tapi mahal la sekeping. Yer la, tempek-tempek buang, tempek-tempek buang. Buang duit...hehehe...Tapi time tu la, sekarang dah rasa macam tak buang duit kot..hahaha...*cis kalau mak aku tahu ni kena sekeh kot!*

Ofismate aku bagi sorang sekeping untuk test. So aku pun balik rumah test la. Since ada sekeping sajor, means aku la yang kena pakai kan supaya kaki lebih jelita..hehe. Tampal malam sebelum nak tido, esok paginya bangun bukak...



Dan inilah hasilnya kadar toksin sebelah kaki... Kalau aku tampal dua-dua kaki? Ish ish...geli geleman sungguh!

Tapi kan, boleh percaya ke kaedah nyahtoksin ni? Aku terfikir gak kot-kot dia letak bahan kimia yang boleh bertindak balas dengan suhu badan ke, kulit ke lalu bertukar menjadi gaban warna seperti itu.. kan? Hurm....

What Say You???

********************************************************

Update:

Sesiapa yang terasa sengal kat kaki nak buang toksin tu, boleh jenguk kat sini yer... Paradigm Resources.. Ni nak kena mintak percent ni dari tuan kedai tu sebab tolong promote..haha..

28 comments:

  1. ni mcm yg dlm iklan dlm tv tu tp mahal yg tu. yg ang beli ni berapa?

    ReplyDelete
  2. waaaaa...nk try gak..mane leh dpt eks?

    ReplyDelete
  3. ko beli lain, ko cuba tepek kt tmpat selain badan, kalau hasilnya sama jugak. sah2 menipu. tah tah bende tu bertindak balas bila kene haba, padahal bukan ada toksin pon dlm badan ngko

    ReplyDelete
  4. tapi kan, en wan penah keje kat one of kilang koyok ni time kat japan. dia kata sebenarnya ada sikit trick kat situ, tapi sikit je la, maybe 80% adelah memang toksik yg keluar.

    ReplyDelete
  5. lol.
    umor kau sudah 56 thn ke..
    kekekeke...
    owh..nagus woo mende ni..
    yg lekat2 tu kan..
    ingat xde jual dah..

    dlu slalu tgk kat smartshop..hahaha.

    ReplyDelete
  6. wah!!!! sangat hitam! betul2 toksin ka tu?

    ReplyDelete
  7. uih,macam nk terai tpbnd tu mahal kn?huhu

    ReplyDelete
  8. wahh..takutnya tengok..dulu arwah ayah pun pernah guna..tapi tak de la nampak kesan sgt pun..huhu

    ReplyDelete
  9. Prinzcy Syida: yang ni sekeping RM2, kalau beli 10 keping, RM15... aku dah update link dia..

    biztoone: boleh check pada link yang aku baru masuk tu ya..

    Matjoe: ha ah, aku ada gak terpikir nak buat camtu. kang kata aku nk tutup periuk nasik org pulak kan kalau betull..ish ish..camna?

    green apple: ha kak D, gua dah agak dak...mesti ada trick kan..weh ko buat la entry detail lagi pasal ni kak D oi...

    Aus: eh, nampak 56 tahun ke? aku benarnya dah 70 tahun..wah masih muda belia la aku...hahahaaha

    syuhada: tah..aku hairan gak. toksin kaler hitam ker? air kencing pesal kuning? maybe ada benda yang dia letak dalam tu kot..

    kenwooi: haha..i never noticed that..LOL!

    iman: ada jugak yang jual RM1 je sekeping...mahal ke murah?

    Bb Hussain: maybe dia tak dak toksin kot...

    ReplyDelete
  10. Kawan2, ape2 pun cerita yg korang dgr, baik try dulu. Klau benda ni tk berkesan, takkan semua brand yg ada kt Malaysia ni nk jual benda ni, tul tak? Lagipun aku jual dgn harga yg sgt berpatutan..for trial, 10 kpg, hanya RM15 sahaja...so, klau korang rasa tk berkesan, bolehla stop setakat itu sahaja..tp kalau BERKESAN, lehla sambung pek seterusnya n promote kt org lain plak ye...hehehe...TQ NIZA...

    ReplyDelete
  11. Tanda-tanda/Simptom secara umumnya TERDAPAT 3 tanda2 Toksid/Racun dalam badan seseorang:
    1. Mudah mengantuk,
    2. badan gatal-gatal dan
    3. badan terasa lemah.
    perubatan tradisional pengambilan herba2 terpilih seperti D'det,pelawas,teh herba atau pun kopi radixxx mai secawan huahauhauah

    ReplyDelete
  12. kdg2 percaya gak..biasala dah namanya pompuan, mudah tpengaruh gak ngan bab2 kecantikan, nk buang toksin, buang lemak itu ini...heheh

    teringin gak ni nk try...nk test tahap toksin

    ReplyDelete
  13. IeshaGunn:cantik???? hahaha...nak ke?

    9/10 kekayaan datangnya dari perniagaan: ait,promote ke nih? heheehe...

    DaHLia: try jangan tak try oke...

    ReplyDelete
  14. aku belom guna lagi.mana ntah aku letak!

    ReplyDelete
  15. Sebenarnya bila kita tido, kita berpeluh, termasuklah kaki kita. Peluh maksudnya garam. Bahan dalam koyok tu bertukar hitam bila kena garam peluh kita tu. Ada yg lebih peluh, ada yg kurang peluh. Yg hitam sangat tu, kerana dia lebih berpeluh, bukannya pasal koyok tu tarik toksin badan dia.
    Fikir2kan...

    ReplyDelete
  16. aku pun jual bende alah ni...ade gak yg ckp negatif psl bende ni...ade yg bg positif feedback...tp ramai yg +ve la drp -ve...yg -ve psl x penah pakai pun lg...terpulang pada individu la nak ckp ape pun...sblm aku jual pun aku jd pembeli gak...gout kaki aku berkurang sakit pas guna...pastu baru aku berani jual...

    klu ade sebarang pertanyaan leh emel ke i_detox@yahoo.com

    ReplyDelete
  17. Nak tanya kpd yg bgtau koyok tu bertukar warna kpd hitam coz of berpeluh... kalau kerana berpeluh so walaupon kita guna 1tahun warna koyok akan tetap menjadi hitam selepas beberpa jam kita gunakan.. tapi kenapa pula bila saya gunakan 4mlm berturut warna hitam semakin berkurang dan pada mlm yg 4 warna hitamnya hampir tiada... kalo nak bagi komen biar kita dah cuba dulu dan bukan main blasah je... mcm org bg komen yg lintah xbleh dibuat bekam sedangkan di jerman terdapat hospital/klinik menyediakan lintah khas untuk bekam...

    ReplyDelete
  18. nie ak pun jual,
    sebenarnye nak tau kadar toksin, cube tengok
    minyak banyak tak kuar, haa tuelah

    ReplyDelete
  19. cubalah tengok sy punya jugak..sy buat eksperimen 5 hari..hehehehe..

    http://sophiealyahya.blogspot.com/2010/09/mari-buang-toksin-macam-saya.html

    ReplyDelete
  20. sy dah try,,,bnda nih mmg btul...klu x try x la korang tau...sjak gna bnda nih,,bdn ringan semacam...x letih2,,,tq

    ReplyDelete
  21. saya dah cuba..sebijik macam kat atas....tiap2 malam selama 3 malam...sama je...tak ada berkurang pun pagi seterusnya....last sekali saya titis air kat koyok baru..hitam jugak..sama macam selepas pakai jugak....hehehe....

    ReplyDelete
  22. saya ni br je try nk jual benda ni..mula2 konfius gak kot2 trick semata,tp saya bg hubby cuba,seems like so far so good,mengantuk ilang,sakit bdn pun ilang..pk2 la before jd negatif thinker

    ReplyDelete
  23. YEK KER LAU TITIS AIR BIASE OR AIR GARAM LEH JD ITAM?SY RENDAM TRUS DLM AIR XBERUBAH KALER PUN..PENAH TRY SEMINGGU PAKAI PAD NI..MLM 1ST HINGGA MLM KE3 HITAM PEKAT..MLM KE4 DH PUDAR..KE5 SIKIT JEK HITAM PUDAR TU..KE6 HAMPIR XDE..KE7 DH XDE..PASTU TRUS XPKAI LG..COZ XJUMPE ORG YG JUAL TU..HUHUU....(TERSEREMPAK KT MYDIN TIME BELI DULU)

    ReplyDelete
  24. yek ker lau titis air @ air garam bleh itam jgk?dh buat xitam pun...penah pakai dulu seminggu jek tp..mlm 1st hingga ke3 hitam teruk..ke4 dh pudar..ke5still pudar jgk tp sikit2 jek..ke6..hampir xde pun..ke7 xda langsung..pastu trus xpkai lg coz xjumpe jurujual tu..(hehe..dulu terserempak jek dgn jurujual tu)

    ReplyDelete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra