Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Sunday, April 18, 2010

Aku Dah Melabur Untuk Hada Labo...

Mula-mula aku tengok review kat Fourfeetnine. Aku dah tertanya-tanya. Pastu dok berlabo-labo kat Nicole Kiss pulak. Makin sangsi tidak syak lagi. Then Iza Pink Stilettos pulak nerai buat aku makin teruja. Last-last Redmummy tayang terus aku beli. Muahaha...

Ingat nak beli SimplySiti dulu sebab krim muka aku dah tinggal bekas ja. Dah la bedak pun tinggai serdak. Tapi dok pikir-pikir balik sebab atas kepala aku ni nalaaaaa punya air-cond bikin kulit aku kering, eceh dan dan alasan padahal selama ni tak bising pun kulit kering pun so makanya aku beli la satu sebab Hada Labo cakap One Drop Locks Up An Ocean...hurmm pasni banjir la opis aku...hahaha...

Balik kerja last week terus zass pegi Guardian. Semata-mata nak beli Hada Labo ni. Sekarang tengah promosi dapat harga RM36.88. Tengok amaun mungkin ada yang cakap mahal tapi kalau tengok saiz botol dengan amaun yang korang perlu titik kan tu, berbaloi-baloi rasa...



Ni aku petik daripada komen dari blog Redmummy. Sementelah kang kata tulisan tak paham was-was nak pakai pulak kan.. Hasil terjemahan Kak Nara. Uii pandai kak Nara speaking Jepun no...Patut la kat blog dia selalu ajar bahasa Jepun, cuma aku ja malas mengaji...hehe..

Tulisan ke bawah tengah2 botol tu (warna hijau)-Hyaluronic Lotion.

Tulisan warna merah – Super Hyaluronic Acid Moisturizing Lotion.

Tulisan hitam besar tu – gokujyun; super moist.

Paling teruja, Hada Labo ni adalah produk yang sangat laris di Jepun. Ia terjual 1 unit setiap 4 saat...1, 2, 3, 4... Hada Labo satu...1, 2, 3, 4...Hada Labo satu..ha tu dia.. Menda alah ni pulak alcohol free. So rasa selamat la kulit aku yang tak berapa nak gebu ni...hehe..



Patut la kulit orang Jepun lawa-lawa, gebu dan mulus. Ok harap-harap pasni kulit aku pun indah jugak la macam cik adik Jepun ni walaupun di celahan pokok...uhuk!~ Sanggup aku melabur ni...semata-mata untuk Hada Labo..



P.s: Kita tengok apa progress selepas sebulan melabur untuk Hada Labo...hehe..

Pic credit to Japan Girl Pic

25 comments:

  1. aku dok tunggu hat dok ada ni abih dulu baru nak beli hada labo.. ntah bila nak abih ntah? banyak lagi niiii

    ReplyDelete
  2. konnichiwa!

    hahaha,,
    ritu ad gak usha produk ni,,tp skang ngah guna NANO..setia pada NANO dulu..sbb br tuka sem ni..

    Hada Labo ni herge nye mahal loo,,nk beli 1 set,,mau pengsan...

    =)

    ReplyDelete
  3. akak sy pun beli gak!ehehe.tp sy terbeli yg milk punya,haha tp best gak rse sejuk je pakai.nanti br nk bli yg lotion punya.hehehe

    ReplyDelete
  4. Aku tunggu gaji kang aku beli lah. Promosi tu sampai bila ek? Simplysiti tu pon aku nak jugak.. :p hahaha..

    ReplyDelete
  5. ooo barangan untuk kulit rupanya.. ingatkan cream untuk makan dengan aiskrim.....

    ReplyDelete
  6. nmpak menarik tu.. x rugi kot mencuba kan..

    --lawatan hari ahad dri blog list ku..ehehe..

    ReplyDelete
  7. aku baru je beli tadi, esok pagi baru aku eksperimen.. tapi guardian sini takdak promotion. harga penuh... huhu

    ReplyDelete
  8. elok utk kulit kering dok dlm air cond ke sis....
    kalo iye leh try nanti nie bila2...

    ReplyDelete
  9. hmmm.... boleh beli untuk si gadis2x nie... tak pun present untuk visitor bertuah...

    ReplyDelete
  10. mcm nak beli gak..tp kulit muka aku ni menghadapi masalah sejak last yr..takut je nak cuba..huhu

    ReplyDelete
  11. aku igt hape bende la haba lado tuh..huhu

    ReplyDelete
  12. baru aku terperasan yang aku beli yang milk, bukan lotion. hehe hentam je lah!

    ReplyDelete
  13. peliknya nama..hik3...apapun..yg terbaik tentu la menjadi pilihankan?

    ReplyDelete
  14. macam mana...? ok tak hang pakai?

    ReplyDelete
  15. wawan : guna dulu apa yg ada bagi habis..jgn maziaq..sedar setan...hahaah

    ~ h a n i m h u s i n ~: hahaha...aku pun tak mampu beli satu set. tu pasal aku beli satu piece je..hahaah

    izzahfarhana: wahh yg milk lagi bagus tah..sbb ada milk..hehe

    iela: aku pun nak gak...jom jom simplysiti...aku nk beli bedak..

    Sharinginfoz: uishh mabuk satgi...hehe

    Mama Hanim: betul..cuba je. apa salahnya..

    syuhada: ya ka....takpa la...kalau nk mai shah alam pun, sama gak cost minyak lagi...

    rasp: so far ok gak...rasa gebu ja kulit..dah tak rasa berbulu lagi...

    hazman aka species1980: ha, boleh...aku nak jadi visitor bertuah...

    soffya cik bulan: dia ala2 lotion untuk muka..made in japan..atau kat mesia ni kita panggey toner,...

    Bb Hussain: aku rasa produk ni bagus la sbb kulit aku suka kering atau berbulu kalau try produk baru. tapi yg ni ok jer..

    eT: nama pelik...hehe

    syuhada: takpa...milk pun bagus..

    Eyriqazz: kita try dulu...hehe

    maslinamansor: so far ok...sedap jer pakai...hehe

    ReplyDelete
  16. gud luck niza. hang kene letak hasilnya nnti.

    blogger tu buat advert, confirm semua benda terbaek

    ReplyDelete
  17. Matjoe: owh bisa, dah seminggu aku pakai ni...aku baca review pengguna lain..dorang buat advert mmg la terbaek sbb dapat duit..aku pulak kena kuar duit...hahahaha

    ReplyDelete
  18. Matjoe: owh bisa, dah seminggu aku pakai ni...aku baca review pengguna lain..dorang buat advert mmg la terbaek sbb dapat duit..aku pulak kena kuar duit...hahahaha

    ReplyDelete
  19. huhu..mati2 aku ingat lada jenis baru ke..cili kering ke...muahahhahahahah :p

    ReplyDelete
  20. wah saya pun nak beli juga Hada Labo ni tapi tgu cream muka sekarang abis dulu.huhu.owh kancilbiru dah beli.saya pun teruja nak beli pas baca blog redmummy.ok jgn upa tulis testimonial hada labo tau

    ReplyDelete
  21. sharina: ciss ko...hahaha

    mrs adam: betul tu..tak baik membazir tahu...sedara setan..haha. pakai je dulu yg ada bagi habis.

    ReplyDelete
  22. Akhirnya dapat juga stok hada labo..beli yg promo 1 pencuci AHA+BHA saiz besar dapat free lotion super Hyaluronic 30 ml..balik-balik baru perasan,yg hijau tu utk kulit berminyak/kombinasi..dah pakai 3 hari,kulit jadi kering sbb mmg kulit I jenis kering..uhu..uhu..;-(..

    kawan-kawan yg nak try, I nak let go 1/2 price je..RM18.00(asal RM36.00)..hari ni dapat sample dr hada labo..sape berminat e-mail kat juma(jumanur7@gmail.com).i bg produk yg i beli dan sample sekali.

    Terima kasih

    ReplyDelete
  23. Memang berkesan for dry area.siapa yg ada problem kulit kering atau kulit rasa kasar tu bole la try range ni :) worth every penny hehe

    ReplyDelete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra