Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Monday, August 2, 2010

Menu berbuka puasa!

Yess, menu buka puasa tapi bukan untuk bulan Ramadan nun....tapi untuk buka puasa harini...haha...pelahap kan? Al-maklumlah hari ni aku puasa menggantikan puasa-puasa ganti...kot-kotla ada yang puasa aku yang yuk..lebih takpa, terkurang kalu bayar fidyah la...hehehe..

Aku standard la, kalau puasa mesti nak cuci mata dengan tengok gambar makanan. Lidah pulak dah kecur-kecur rasa nak makan sup ayam, nak makan daging kicap, cecah pulak ngan sambal belacan..Uii sedap tak hingat..eh aku puasa ni kan...hahaha..

Ni baru gaya-gaya setengah hari puasa dah mengidam macam tiada esok hari. Kalau sebulan puasa ni, apakah aku nak browse tengok gambar makanan tiap-tiap hari jugak??? Owh memang takk ar..apa guna ada bazar Ramadan kalau tak digunakan sepenuhnya...hihihi...

Mari semua, cuci mata tengok makanan.

Sup ayam menawan kalbu, Sumber Cik Mat Gebu

Lazatnya daging masak kicap!! Sumber Perut Kenyang

Kecur liur dengan sambal belacan dari Suituapui

Kita tengok, jadi ka dak aku masak semua ni malam ni.. :P

32 comments:

  1. wahhh..mewah ye menu berbuka posa...

    ReplyDelete
  2. sume pun nmpak sedaaappp..tak sabar nk tunggu bulan ramadhan tiba..:-)

    ReplyDelete
  3. wah,..kalau boleh nak buat menu untuk sebulan. tapi, tak tau larat ke tak nanti...huhu...

    Entri Terkini Saya ; Suka Sushi?

    ReplyDelete
  4. hahahahha ko nih memacam ah....klu aku pose x leh dokkk tngk gambo mkn..mcm nk muntah hikhik

    ReplyDelete
  5. hang terer tak masak gulai ikan termenung..org kedah selalunya terer masuk cenggini kan?? pastu terliuq hang punya air liuq bila nak boka posa nanti tau....

    ReplyDelete
  6. @Affan Ruslan
    banyak ker? 3 jer sikit la tu..ekekeke

    ReplyDelete
  7. @Matjoe
    tu la kepala otak aku ni....asyik mikir makanan jer...

    ReplyDelete
  8. @e_ja
    tu la....tak sabar rasa...bulan posa tak pelahap macam ni kot..hihi

    ReplyDelete
  9. @Nia
    ha ah..tu la...tak tau larat ke tak nak masak banyak2...

    ReplyDelete
  10. @mrs.ecam
    hahhaa..mmg nak muntah dah tapi gigih jugak....:P

    ReplyDelete
  11. @sahromnasrudin
    buleh la masak tapi tak la terer sangat...

    ReplyDelete
  12. dah dpt idea la tu yer...huhu

    ReplyDelete
  13. bagus nya hang.. puasa search pasal makanan.. kalo ai puasa.. x bukak blog makanan.. terliur~ muahaahahaha

    ReplyDelete
  14. kan main lagi selera orang nk berbuka puasa nih ek?

    takpa, bagus3..boleh asah skil memasak sekali ni..teruskan perjuangan di dapur! :)

    selamat berbuka

    ReplyDelete
  15. YUMMY!!! Sy ni x bleh tgk makanan lah.. asyik lapar je.. Masak lebih2 sikit ye boleh bagi kat jiran2 semua.. Miahahaha

    ReplyDelete
  16. amboi..mmg kecur liur..klu pose mmg macm ni kan..tgok pic pon jadi..haha

    ReplyDelete
  17. @eT
    idea dapat bila perut lapaq..haha masak belum tentu...:P

    ReplyDelete
  18. @|| NaFiRaa ||
    tu la pasainyaaa...kurg pahala posa ai tau...huhuhu

    ReplyDelete
  19. @lydzar
    tu la...bernafsu sungguh haih padahal satg makan tak banyak mana pun...

    ReplyDelete
  20. @WZulhilmi
    kalau ko nak, kena jadi jiran akak boleh la dapat semangkuk dua...ekekeke

    ReplyDelete
  21. @Farra Dhelina
    tu la pasal...tak masuk perut tgk gambar pun jadi ar...hihihi

    ReplyDelete
  22. haiii... dh kenyang lah tuh mkn menu2 tuh sme....eheehhehe

    ReplyDelete
  23. @akuzle
    burppp...alhamdulillah kak...hihihi

    ReplyDelete
  24. berbuka dan bersahur dengan susu kambing higoat h/p no 0173118339 http://www.myhigoat.com/zery

    ReplyDelete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra