Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Wednesday, September 29, 2010

Semua kena block, kecuali blog!

Kat ofis aku ni, sebarang bentuk hiburan semua kena block, termasuklah social networking website. Facebook, Twitter, Youthsays, Youtube.. Sib baik Nuffnang dengan Blogger tak kena block. Kalau tak meroyan daku...hahaha.. Aku tau kenapa Nuffnang tak kena block. Sebab....sebab...biarlah rahsiaaaaaaaaa....

 


Pastu follower blog pun kena block..Haishh...tak boleh aku nak menatap wajah follower aku yang comel..perghhh! Ayat tak tahan...hahaha... Seriussssssss...apa ja lah yang boleh dibuka kan, semua kena block. Tapi baguslah dapat meningkatkan produktiviti pekerja dan kurangkan mengular kan kan...hehehe...

Ofis korang kena block tak semua hiburan-hiburan ni? :P

KB: Aku perlukan hiburan!

45 comments:

  1. abg eq tak pernah guna internet kat opis...
    bawa BB kat opis...
    'heaven' bila online...hehe

    ReplyDelete
  2. kt opis ni bebas!
    janji buat kerja...

    ReplyDelete
  3. kena jugak. mmg bawak broadband hari-hari, tp klau tak bawak, curi2 guna wi-fi boss yg tak de limitation tu hehehe

    ReplyDelete
  4. kat pejabat kakchik takde blok sebab tukang nak blok orang adalah kakchik hehe.

    ReplyDelete
  5. tang yg produktiviti tu xble nak baca tu hahaha

    ReplyDelete
  6. aku pun tahu apsal nuffnang tak kena block, muahahahahaha

    ReplyDelete
  7. kekekeke... kat opis ai nih belom ade yang di blok lagi.. lagi pon kat opis ai nih x de sape yang tahu bab nak blok laman web nih.. kikiki.. jangan pas nih big bos ai bukak IT department sudahhh...

    p/s: apsal nuffnang nye website x kena blok???

    ReplyDelete
  8. Strictnya! Sekali sekala pekerja pun perlukan entertainment. baru lah happy wat keje.. :)

    ReplyDelete
  9. xplak kene block..xtau masa akan dtg..

    ReplyDelete
  10. wow.. boleh psiko kalu segala jadah kene blok.. bahagia nya ofis aku nie.. semua bebas.. tak pa.. balik umh walking byk2...

    ReplyDelete
  11. ofice ai belum lagi
    hehe :D
    seb baik !

    ReplyDelete
  12. kak, knp nuff xkena block??
    nasib baik blog xkena block, klu x....
    =)

    ReplyDelete
  13. kat opis MDT memang heaven..
    buat kerja smbil bertenet..
    lalalalala...

    ReplyDelete
  14. haaa masa keja2 dulu kena block gak kecuali blog. mencik! nasib la "keja" skang ni big boss tak block kalau tak boleh mati kebosanan kat umah. hahahhaha

    http://twinkywinkystars.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. haha.. mgkn sbb fb n twitter tu lg ramai peminat kot.. pastuh mesti org yang jaga server tuh tak main blog..alhamdulillah.. klu dorang tau.. abih la kancilbiru.. haha

    ReplyDelete
  16. eh,x bestnya office u kena block sume tu.nasib baik office i x kena block.klu x x sng duduk i kat office ni

    ReplyDelete
  17. yeye..opis saya takat ni selamat jerk..boss tak ambik pot..janji keja siap, apa dia nak atas meja..

    ReplyDelete
  18. eh, bukan korang ker yang control/monitor benda ni semua? ckp dgn big boss, bagi on la time lunch... kalau tak pun, FB tu bagi on yang lite punya... Lite.FB bukan ada game pun....

    ReplyDelete
  19. opis aku pon kene block menatang tu sume..huhuhu

    ReplyDelete
  20. aku lg klu dia kurang block lg aku kurang mengular...

    ReplyDelete
  21. samalah kak macam ofis saya tapi saya ni degil juga..bawa laptop ngan broadband sendiri..manader org bekerja 8 jam buat keje je..kalo ada tipulah..hehe~

    ReplyDelete
  22. Apa yang hariz tahu kalau kena block kan? akak cuba tambah https://facebook.com mmg boleh login selalunya :)


    New Entry ProfHariz
    Sebulan Bersama Wordpress

    ReplyDelete
  23. semua entertainment kne block jgk kt ofis ni.nsb baik blog, nuff & twitter x.so blhla jln2 cuci mata kt blog org lain

    ReplyDelete
  24. haaaa.. awat aku x kena blog.. ekekeke...

    ReplyDelete
  25. hish..suma blog..suh wt keje je la tu

    ReplyDelete
  26. nanti akak bawak bokbeng g opis. heheh

    ReplyDelete
  27. cik KB..klu mcm tu sile psg internet di rumah! hihi.....

    ReplyDelete
  28. salam

    hehe kat opis ni pon kena blok juge
    tapi kita bwk broadband sndiri yg
    boleh digunapakai bila2 aje mau (^^) ~

    ReplyDelete
  29. tu nak tingkatkan prodiktiviti la tu. hihihi nanti kerja x siap, asyik lyn fb je.. haha

    ReplyDelete
  30. hehe..sian, tapi memang uitm agak strict skit tapi dari pengalaman diana keje sana memang elok blocked kalu tak gerenti network sangat teruk..sebab traffic jammed..even dah blocked pun masih slow network..kat ofis diana memang tak ada blocked..big bos agak open minded kami just monitor dan buat amaran pada user yang buat violation..

    ReplyDelete
  31. kat ofis aku pun kena block FB tapi tak tahu cam na depa leh masuk gak. Ada link kot.

    ReplyDelete
  32. samela kite kak
    tapi time rehat, sebelum kol 8.30am boleh bukak laman web sosial tu...

    ReplyDelete
  33. FB - block
    U Tube - Block
    Tv3 - Block
    Laman web RADIO - block

    rasanya nak kene bina batu bata la..nak kasi buat block..muahahahah


    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  34. adooooooooooii kalo Lynda kena block semua tu mau tak semangat bekerja <--jgn kd ikutan ni bukan pekerja cth. hahahahha

    ReplyDelete
  35. wahaha. sama plak situasi kita.FB since last year tak boleh bukak.YM lagi lah.

    gila babeng betui la. haha.

    ReplyDelete
  36. @eqbalzack, ala...kami tak dak BB..huhuhu

    @Salmia, syoknya..mana opis ko ni? nak terjah..hehe

    @lydzar, haip jangan mencuri..tak baik dosa..ekeke

    @kakchik, wow syok la gitu..meh la keja kat sini meh..boleh bodek kak cik...hehehe

    @Cik Liz a.k.a Leza, betul..betul..tak berapa nak nampak..ekeke

    ReplyDelete
  37. @Aidanisme, hahaha...syhhh syhh!

    @|| NaFiRaa ||, bak no tepon opis nak kol cakap kat bos..hihi...mana bleh bgtau rahsia kami tau! :P

    @Jiji-Fify, kan? jenuh nak mengadap pc 8 jam sehari huhuhu

    @Softtouch [Hanim], harap2 kena block pasni..hahaaha jahat!

    @Lizzie Yasmin, kat umah? lagi la takkkkkkk

    ReplyDelete
  38. @nizamsani, bahaya...nanti dorang detect..huhuhu

    @Kie-yu, nanti kena la tu..puh puh! hahaha

    @nadia, nuff tak kena block sebab rahsia..larikss

    @makdara TERdiva, hahaha takpa...gunakan selagi boleh..:)

    ReplyDelete
  39. boleh je nak ajar kwn2 masuk fb atau lain2 web..walaupun kena block..

    download ja ultrasurf. (tapi kena download dirumah) buh dlm pendrive ja.. lepas tu bk di ofis. kat universiti mmg mcm ni.. budak2 advance. pandai ja nak buka internet.

    boleh download di

    http://www.ultrareach.com/

    ok. sekarang ucap terima kasih pada sy tau.

    ReplyDelete
  40. @Drama Mama, timasih la kat big boss tu..hihi

    @aibaks, haish yang tukang blog tu pun ada blog la..tu pasal la...hihih

    @Anak Perak, ko main tipu mana aci...hahaha

    @MamaYatie, betul..yang penting keja siap..

    @proudmmmy, dulu lite boleh skrg pun semua dah block...huhuhu

    ReplyDelete
  41. @eT, eh bukan kita satu opis ka? hahaha

    @mamasue, awat jadi cenggitu pulak...huhuhu

    @Siti Hajar Masri, buhsan keja 8 jam sehari kot..huhu

    @ProfHariz, dulu boleh letak yang tu pun...sekarang dia block jugak..huhuh

    @stormz, kimsalam kat org lain tu yer..:)

    ReplyDelete
  42. @z|lh@n, hangpa main tipu tak aci..huhu

    @alinac lover, tu le pasal..insaf daku..

    @ardinihumaira, baiklah..hehee

    @Uruchimaru @ kf, kat umah dah ada internet tp pc pulak prob!

    @manje, tu le kan..syok ada brodband..

    ReplyDelete
  43. @Kyuubi_85, akak FB mmg tak layan pun..hihihi

    @Nordiana Nordin, sini network congest sangat kot...

    @maslinamansor, depa main tipu la tu..hehe

    @Xana, ha ah..akak pagi buleh lagi. start kui 8 sampai 5 mmg block ar..

    @Sumijelly, dak pun main game batu bata tu la..

    @Lynda.CG, nak jugak berhibur kan..pening kpala dok hadap pc nih..

    @GaDis CoMeL, hahaha...lama tu dari tahun lepas.

    ReplyDelete
  44. hi!This was a really brilliant Topics!
    I come from roma, I was luck to search your theme in wordpress
    Also I get a lot in your theme really thanks very much i will come later

    ReplyDelete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra