Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Thursday, March 3, 2011

Tips | Memudahkan iron baju batik

Harini hari Khamis. Hari untuk memakai baju batik. Tapi adalah sengal jika pakai baju batik yang berkedut dan tak kemas. Baik tak yah pakai baju batik. Before this, aku gosok baju batik simbah air kosong jer. Yer simbah yer sebab kalau percik, tak hilang pun kedutan kat baju.

Tapi lepas menggunakan Ecomax Ironing Aid daripada Cosway, baju batikku menjadi sungguh lendik! Licin. Semalam iron. Best sangat. Sesuai untuk para isteri yang bekerja dan dalam masa yang sama kena iron baju batik/baju kerja suami.

 Ni cara-cara iron main-main...dah licin gitu!

Shining kan?

Baju jadi licin dan wangi jugak tau..tak percaya? Cubalah....Memang tolong banyak sangat...



 

  • 'Easily-glide' formula smoothens creases so effortlessly
  • Prevents unsightly shine marks, commonly found on synthetic trousers and pocket areas
  • Anti-wrinkle and anti-static properties prevent clothes from wrinkling easily or clinging onto body
  • Gentle formula does not damage fabrics or cause discolouration
  • Eco-friendly fragrance leaves fabrics smelling clean, crisp and fresh

28 comments:

  1. hasil yang menakjubkan..hehhehe..tolong iron bj sy..

    ReplyDelete
  2. hohh! bagusnya ada produk camni..baru ku tahu hehe..

    thanx for sharing ;)

    ReplyDelete
  3. yup betul, akak pun dah lama guna mendealah tu, amat berkesan

    ReplyDelete
  4. sokong...mmg best pakai semburan ni... sgt senang apalgi utk kite yg bekerja...selalu tunggu offer cosway leh bli byk2 uat stok.

    ReplyDelete
  5. saya memang dah iron..ironman haha

    ReplyDelete
  6. ooo..efektif ek..i ahli cosway..tapi, tak penah try produk ni..baju batik sutera mmg susah la gosok..nyampah nak pakai.

    ReplyDelete
  7. seb baik xde baju batik dah..dulu2 mak sellau belikan..1 jam tu ngadap sepasang baju..huhu

    ReplyDelete
  8. @Jiji-Fify
    best kan? rasa mudah jer nak iron..:)

    ReplyDelete
  9. @J.M.R
    uisshh tak dak kijoan aku nk iron baju org, p beli satu iron sendiri...hehehe

    ReplyDelete
  10. @♥MAMASYAZA♥
    oh kalau cenggitu akak lagi otai la eh.. sy baru tahu..ekeke

    ReplyDelete
  11. @lydzar
    sekalil spray dia tu, RM7.40...nak ke? kirim kat cik din..ofismate yg jual..ekeke. boleh campur ngan air.

    ReplyDelete
  12. @Farid Fabregas
    uii mesti lendik baju sharina gosokkan..:)

    ReplyDelete
  13. @Noriz
    ha ah betul tu. bli masa offer jimat sikit..

    ReplyDelete
  14. @Ina
    betul tu...tapi pakai ni senang jer dah nak iron...tahan lama pulak tu kesan iron tu..tak kedut.

    ReplyDelete
  15. @Bb Hussain
    letih wo ngadap benda tu...buang karan betul! :P

    ReplyDelete
  16. hehehe.. cayalah!!
    kite orang swasta takde pakai baju batik.. lagi2 operator macam saye.. huk huk huk.. pakai batik masa ada majlis je.. ada 3,4 lai..

    ReplyDelete
  17. tips gosok baju dah dapat..... ade tak tips mudah lipat baju dengan cepat....huhuhu

    ReplyDelete
  18. akak pun pakai hat ni dik. mmg senang la nak gosok baju. nak plak yg cotton kan. ada xtra used tau benda ni, boleh buat pelicin lantai. akak slalu spray skit atas lantai marble tu, peh tu mop balas. rasa smooth jer lantaitu..heheheh
    tp awas. boleh tergelincir la plak kalau terlebih spray!...hehe

    ReplyDelete
  19. @KiD
    org keja gomen kena ada banyakkkk baju batik, tu pun kalau rajin tukar ler..huhuhu

    ReplyDelete
  20. @KakYang
    ye ke kak? info yang bagus ni..tak penah cuba..boleh try la nanti.

    ReplyDelete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra