Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Monday, January 30, 2012

Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) di Sungai Petani

Minggu lepas, yakni selepas raya Cina temankan mak aji pergi mendapatkan itu angpow Bantuan Rakyat 1 Malaysia di Kompleks Penyayang Kuala Muda, Jabatan Kebajikan Masyarakat.. Ini nama dia rezeki, alhamdulillah. Punya la ramai kauu nak amik duit free...termasuklah kami..hik3...

Sebenarnya, bantuan RM500 tu sangat sedikit amaunnya bagi kita yang dibandar ni tapi untuk orang-orang yang susah/miskin sangat besar ertinya. Macam mak aji, bantuan yang dapat RM500 tapi hutang piutang yang menunggu untuk dilangsaikan RM600 lebih. Dah jadi -RM100..camna tu? haha..

 
Look at the crowd..

Mengikut surat jemputan kena datang 8.30 pagi tapi dah dekat 9.30 pagi belum pun dapat duitnya. Oh rupanya ada majlis ucapan pang pung pang bagai dulu. Mujur la banyak kaunter dibuka dan urusan penyerahan baucar sangat lancar. Sekejap jer dah boleh cash kan baucar RM500 tu sebab kaunter untuk penyerahan baucar dan duit diasingkan...Warga emas juga diutamakan dahulu..


Yang nak ambil baucar hanya seorang tapi yang tolong teman tu 4 5 orang.. Mana la tau kot-kot boleh dapat tempias. Lepas dapat RM500, kita pi makan ikan siakap 3 rasa...ewahhh..


FYI, baucar tunai RM500 ni boleh juga di'cash'kan di bank CIMB atau BSN tapi kalau pegi sana lagi lambat nak tunggu sebab di bank terdapat pelbagai urusan lain lagi.So lebih baik cash kan terus jer kat sini. TQ kerajaan! Bagi pihak mak aji la...:P

p/s: kaunter bayar bil elektrik dan air juga di buka pada hari kejadian..:P

25 comments:

  1. owh.. ptt pun ramai je org kt sana ari tu. hahahaha...

    ReplyDelete
  2. mak ayah aku ntah dapat lagi ke tak. nak pow jugak :p

    ReplyDelete
  3. semalam attend wedding kat hotel..at the same time pu ada dewan lain khusus utl bantuan ni..pttla rmi org..kitorang smpai konfius takkan nak attend wedding kena beratur panjang utk register...rupanya dewan lain..hehe..

    Jemput baca,
    Arrowhead China Chips (Buah Ngaku)
    atau
    PHUKET : Destinasi berbulan madu

    ReplyDelete
  4. hurmmm...orang bujang cam aku tak layak nak mohon....hehehehe

    ReplyDelete
  5. i pulak penat dok bagi 500 hengget ni.. macam2 karenah penerimanya..

    ReplyDelete
  6. tu diaaaa.. ramai berkampung..

    ReplyDelete
  7. @e.l.i.s.s.m.i.e ape kata kita paw KB dulu nak? muahahahaaa

    ReplyDelete
  8. alhamdulillah..semoga ia digunakan pada jalan yang betul kan

    ReplyDelete
  9. **dlm entry seafood sabah tu mana ada sotong:-p kalo nk tau tmpt tk reti ler nk ckp cz org sabah yg bw kn

    ReplyDelete
  10. @Salmia
    salah sorang dari yg ramai2 tu i ler..ekekeke

    ReplyDelete
  11. @madammondoq
    biasa la karenah org2 ni macam2 peel nya..

    ReplyDelete
  12. @KiD
    sib baik tak bawak nasik bekal jer :P

    ReplyDelete
  13. @KiD
    aku pun xlayak...(sibuk jer nak gak tu) hehe

    ReplyDelete
  14. @sahromnasrudin
    mmg betul...tak guna pun untuk bukan2..hehe

    ReplyDelete
  15. @KiD
    tu mak ai yg dapat la bukan ai...huhuhu

    ReplyDelete
  16. kt mane ek JKM kuala muda ni? search google map xde pun

    ReplyDelete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra