Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Thursday, April 26, 2012

Gorpis lambung..bukan Mail Lambung!

Semalam Elissmie belanja makan laksa dan cendol. Tq eliss, murah rezeki hang. Berebut nak bayar tu tapi tak pa next week aku pulak belanja, cendol dan laksa yang sama...haha..

Sedap betul cendol dan laksa kedai pakcik ni...walaupun tepi jalan jer tapi disebabkan tiupan angin sepoi-sepoi bahasa, maka makin terasa kesedapan itu..

 

Laksa ada, mee kari ada. Oleh kerana aku ni man hantu  laksa, so laksa memang wajib la. Korang kena cuba makan kat sini, goreng pisang dia TERBAEKKKKK!!! Tempatnya area kawasan perindustrian Bukit Raja. Tah le..korang carik ar sendiri...haha...

Nak tau kenapa terbaikk?? Selain ianya sangat rangup dan manis-manis pisang lembik, cara pakcik tu sejat minyak kat goreng pisang, humangg aiii macam nak terlangkup balik tapis goreng pisang tu atas kepala...huhuhu..

 
Ni tangkapan gambar kali pertama, kali kedua dia sejat lagi tinggi woh....

Pakcik memang hebat. Aku ingat tapis tu nak jatuh atas dia dah....ish ish...

32 comments:

  1. Replies
    1. i like pisang goreng lembik2 manis

      Delete
    2. KB pun suk gorpis lembik2 manis...:)

      Delete
  2. wah sedapnya dapat mkan cendol n laksa....terigin nak makan...tapi laksa sekarang banyak orang buat tak sedap..tak kene tekak nih..tetiba teringat laksa kuala perlis....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena balik perlis la gitu..hehehe..

      laksa dan cendol adalah pasangan yang bagus selain laksa dan ABC..hehe

      Delete
  3. Whoaaa... orang gomen dah dapat gaji kan.... hhehehehe....leh la sponsor saya untuk slot HAZMAN VS FOOD yea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung laaaaaa hazman vs food

      Delete
    2. ala...kena suh KID belanja sebab TM bagi payment masyuk kat dia...:P

      Delete
  4. wah...memang betul lambung la nih.. hahahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mujur tak lambung dan tangkup sekali hehehe

      Delete
  5. alahai KB .. terliur lak KC terbaca tentang pisang goreng petang2 camni. teringin la pulakkkk. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...KC kena terjah la cenggini...sedap!!

      Delete
  6. pas ni ko nak blanja eh???yeah.....jom jom

    ReplyDelete
  7. nak makan.. nak.. naakkkk...
    nama pakcik tu kan ismail..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh konfiden jer pakcik tu nama ismail...ye ke? tak kenal pun huhuhu

      Delete
    2. yea laaaaa.. mail lambung maaaaaa

      Delete
  8. rasa nak makan lagi.tapi hr ni ada makan2 dan ko tak der plak :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..aku pun rasa nak makan lagi..hehehe

      Delete
  9. Sedapnya laksa & goreng pisang..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapp MJ...eh tetiba lapar plak..haha

      Delete
  10. dulu selalu beli kat stall bergerak camni masa study, macam-macam ada..

    ReplyDelete
    Replies
    1. stall macam ni lagi sedap dari kedai besar sebenarnya...hehehe

      Delete
  11. terbaek lah gaya pakcik tu mengoreng...hehehe

    makan open air cam tu mmg nikmat kan dr mkn bertutup je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la...lagi best sebab ada angin bertiupan ...eh!!

      Delete
  12. memang suka makan cendol ni, apasal tak ajak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. laaa tak tau pun...hahhaa suh hazman la ajak..:P

      Delete
    2. jom suh hazman ajak.. nhehehe

      Delete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra