Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Wednesday, May 23, 2012

And the winner goes to....

Jawapannya adalah: Pusat Peranginan Jeti Sungai Merbok

Yeay!!


Silakanlah awak untuk mengemelkan akaun no MAYBANK awak kepada kak KB yer...

niza[at]kancilbiru.com

Korang yang lain pun bijak bistari gak tau, cuma si dia di atas ni lagi bijak sebab jawab dulu....kih3...

kalau korang Google Gok Arang, tengok kat images memang first picture adalah menda ni. Gok tu bukannya tempat pembakaran sebenar tapi mengikut sejarah kat sini lah bermulanya perusahaan membuat arang daripada kayu bakau kerana asalnya tempat tersebut banyak kayu bakau...[sumber]


Dan yang pastinya, kampung halaman kak KB memang dekat hah dengan Gok Arang ni, dalam 10 - 15 minit gitu jer... Walaupun dekat sekangkang anak kera je, tapi tak penah tau pun pasal Pusat Peranginan Jeti Sungai Merbok tu wakakaka....first time pegi ni baru macam....ooo ni apa benda? haha..

Tapi aku musykil asal dia panggil Pusat Peranginan Jeti Sungai Merbok padahal angin sepoi-sepoi bahasa pun kurang...hmm nanti balik kampung nak terjah lagi tengok apa ada...:P

22 comments:

  1. sg tu dah betul,adeh
    hehe :P
    tahniah pemenang

    ReplyDelete
  2. owhh betul rupanya jawapan aku.. cuma pusat peranginan jeti je takde.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ramai jawab betul cuma lambat sket je

      Delete
  3. 10 minit gak dari rumah shaye.. :)
    nothing interesting sgt kt sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah..air pun keruh cuma ada tempat makan ja la..

      Delete
  4. Replies
    1. camna nak teka, sibuk dengan kitchen kabinet...:P

      Delete
  5. ala, lambat komen.....dah melepas....kekeke....

    tahniah pemenang....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe takpe cuba lagi next time eh..

      Delete
  6. Alaaa....ingatkan eden yang monang tadi haa... p/s : air terjun bukit hijau dah sampai ke blum nie.... ekekekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah sampai la bukit hijau tu...berzaman dah :P

      Delete
  7. kahkah..nmpk sgt aku org pertama baca entry..tros google..hahaha...

    tq..tq..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang pantas dan tuntas betul...:)

      Delete
  8. wah..tak pernah sampai sini lagik

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena pegi la tu, tapi tak dak apa sangat situ...

      Delete
  9. alaa..jwpn dh btul tp lambat bertindak sbb lambat tau..hukhuk..melepas seploh hengget..:((

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpa pasni cuba lagi okeh..stay tune hehehe

      Delete
  10. x kira..nak belanja jugak :p *wink

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nak belanja kitorang ke? ok baiklah...hahaha

      Delete
  11. ek eh...cam ghumah org eskimo ler plak. heheheh :D tahniah kpd pemenang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu le pasal...cuma bata warna merah instead of putih salji...hehehe

      Delete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra