Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Thursday, May 31, 2012

Kacang potong

Rasanya macam dah lama tak makan kacang potong ni. Dulu masa sekolah-sekolah, kacang potong ni adalah kudapan paling femes selain kacang tumbuk yang 'berhabuk' tu. Dulunya kacang potong ni dijual dengan harga sekupang (read: 10sen) sekeping. Tapi tadi beli harga dah naik 20 sen. Agak-agak kalau sekeping 30 sen ada orang beli tak? :P


 

Tapi tak boleh makan banyak-banyak. Nanti sakit gigi. Pastu kang lekat celah gigi satu hal pulak nak korek. tu pun kalau gigi korang berlubang :) 


31 comments:

  1. Replies
    1. kan...ni pun kebetulan semalam nampak, terus beli.

      Delete
  2. Replies
    1. kalau gigi lubang tak bley makan yer...:P

      Delete
  3. sedapnye~ beli kat mana nih?? susah dah nak carik makanan cam nih skrg nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat koperasi uitm ni...ala kedai runcit sket :P

      Delete
  4. betul....kudapan ni tak leh makan banyak...leh sakit gigi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la pasal. dah la manis. boleh potong kaki...hihihi

      Delete
  5. KB, KC pun suka kacang potong ni. Dari kecik sampai skrg. KC panggil ni 'Gepang'. Best tapi manis, kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo gepang nama dia...ha ah kan sedap tp manis sangat, xble makan selalu..

      Delete
  6. mmm sedap! ada skang ni yg pesen nipis2 tu lagi kak..alahaiii sedap nyaaaa ... ehh haiiii lama tak dtg singgah! heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai farra...senyap awak sekarang..bz ke?

      Delete
  7. tak suka sebab kacang...heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2...org yang xsuka kacang mmg tak suka heeeeeeeeee...

      Delete
  8. kata mak,..nama kepingan kacang ni "bepang"..
    dulu sukaaaaaa sgt mkn tp..kulit muka la pulak merana!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kuar jerawat eh? yer la banyak nau kacang nyer...

      Delete
  9. saya sangat suka benda alah ni.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tapi tak bleh makan selalu...

      Delete
  10. Bagus untuk senaman gigi susu dan gigi taring.... hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. senaman? boleh patah gigi kalau keras sangat...hihihi

      Delete
  11. Kacang tumbuk ni kalau makan dengan ABC memang layan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo ye ke? tak penah try lagi makan dgn ABC...

      Delete
  12. dulu kecik2 jual 1 sekupang, dekat dalam balang

    ReplyDelete
    Replies
    1. btoi2..dulu2 skupang ja...dia letak dalam balang bulat tu..

      Delete
  13. sangatlah lamaaaa tidak memakan ini kacang yang dipotong.. hohoho
    nak kena bali la balik ni (^___^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...yer silakan cari ok...kang mengidam susah...:P

      Delete
  14. oooewhh... kacang potong lagi./ zzzzzz

    ReplyDelete
  15. dulu selalu juga makan
    skrg tak makan plak dah
    ehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang suka makan kudapan yang lebih sedap kot :P

      Delete
  16. selalu jugak makan, sambil tengok tv, mengunyah je.

    ReplyDelete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra