Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Wednesday, May 9, 2012

Kek red velvet dan mini pavlova

 

Weekend lepas balik kampung. Balik jenguk orang tua. 

Disebabkan keinginan untuk merasa pavlova dan kek red velvet (RVC) yang enak bagai dikata oleh sesetengah orang, maka aku dengan overnya telah order kek red velvet dengan mini pavlova daripada Puan Hana. Awal-awal tu takut gak kena marah sebab beli banyak-banyak dan baru lepas buat medical check-up pulak tu, aku bagi alasan kat mak aji, "oh ni kek sempena hari ibu", padahal aku pun tak tau bilanya hari ibu....wakakaka...*jangan bagitau mak aji eh*

Oh sangat jatuh cinta sama pavlova tu, setapppppppppp sangat aihh. Dan kurang manis yang pastinya sebab Hana tak ikut resipi asal, dia kurangkan kuantiti gula. Rugi bawak balik 6 ketul ja. huhu. RVC tu sedap jugak tapi since dia adalah creamcheese, so cepat muak..

Lepas ni pasti order lagi, tapi nak request pavlova tu letak stroberi, tak mau buah limau dan nak order pavlova yang BESARR, bukan mini....:)

Eh tetiba lapaq kek lagi T___T

32 comments:

  1. MAK AIH.... besaq gak red velvet tu... nak test untuk makan sebijik la untuk slot HAZMAN VS FOOD... ehehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. muakk kot...tapi sedap, gerenti boleh habis :)

      Delete
  2. Nakkkkk jugak..
    2 2 tak penah makan lg, tapi ada plan nak buat Pavlova tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pung nak jugok!!!

      Delete
    2. buat la MJ...pavlova tu senang je resipi dia...hehehe..

      tapi KB kena rasa dulu supaya bila keluar oven sendiri, dah tahu rasa dia macam mana..hehe..

      Delete
    3. KB nak rasa kena mai Penang dulu la..hehee :)


      Resepi tgk cam senang, nk buat tu yg tak tau senang ke idak :)

      Delete
  3. dari kelmarin terliur tengok pavlova tu..tgh carik gak orang nk order ni. ada tau tak yg area shah alam plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada2.. ni website dia :) pengiklanan blog me :) http://my1craft.blogspot.com/

      Delete
  4. Tak pernah try pavlova lagi, cam ada hati nak buat sendiri pavlova tu tapi belum sempat lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ada oven, buat sendiri pun boleh, sbb resipi dia mudah sangat. janji rajin je hahaha

      Delete
  5. sedap betul bila tgk kek2 ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan la order di kedai berhampiran..:P

      Delete
  6. tak pernah makan lagi pavlova. nak try jugak la tengok review akak nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula, akak sbb tgk orang lain makan tu pasal nak try hehehe

      Delete
  7. xblh jadik ni,kena merasa pavlova ni

    ReplyDelete
  8. kami hari2 makan cekelat ...adoiii qisau la plak

    ReplyDelete
  9. nyum nyum.....sedapnyaaaaaaaaaa

    ReplyDelete
  10. tak pernah pon makan kek sedap2 cam tuh.. nanti nak try jugak lah~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali sekala takpa raa...klu berkala2 bleh kopak..hehe

      Delete
  11. perrrghhhhh... tetiba suka tengok mini pavlova tu.. hehheee

    ReplyDelete
  12. tetiba plak aku terliur nak makan manis2

    ReplyDelete
  13. tumpang tanya, pavlova tu kurang manis ye ? akk letak bape banyak ye gula ? tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, tak pasti la sebab yang ni beli je, bukan buat sendiri...hehehe

      Delete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra