Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Thursday, May 24, 2012

Supplement, anyone?

Hye, harini I nak share dengan uolssss supplement yang kak KB hang ni makan. Dalam banyak-banyak supplement yang aku pernah makan, this is the best. Apa dia...

HABBATUS SAUDA je pun...hahaha...rasa macam orang tua-tua pulak kan makan habbatus sauda. Tapi habbatus sauda yang aku makan ni ada nama dia Ariffbillah Habbatus Sauda - ANTI-SIHIR. Katanya la kan...Mula-mula tu aku macam tak caya je iyola tu anti-sihir tapi bila ingat balik sabda Rasulullah SAW:

Dari kitab Ash Shahihain "Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)" (HR.Bukhari, Muslim)

So aku cuba je la kan, alhamdulillah terbukti dengan izin Allah berkesan anti sihir nya tu ekekeke.... 

 

Aku dah alami masalah sakit puan ni dah lama, 2 tahun lebih la. Elissmie dan Azniza tau la apa masalahnya...haha.. (sila jangan tanya dorang :P) Dan dorang pun tau aku try macam-macam dan siap jumpa pakar lagi tapi still sakitnya macam tu jugak..tiap-tiap bulan menderita weh sebabnya 'sakit' yang datang tu ada unsur-unsur gangguan iblis dan syaitonirrajim....

So dah sebulan aku cuba habbatus sauda ni, memang rasa sihat sangat. Sihat SEJAHTERA kot...hahaha...kalau puasa pun, just makan 1 pil habbatussauda dan minum air masa sahur, insya Allah bertenaga sampai petang. So aku advice korang, silakanlah menjadikan habbatus sauda ni sebagai supplement or makanan tambahan korang. Takyah makan macam-macam ubat dah, sebotol ni pun dah cukup amalkan tiap-tiap bulan, bak pesan Rasulullah...

Gunakanlah Habbatus Sauda’ kerana di dalamnya terdapat sejenis ubat dari segala jenis macam penyakit kecuali As Sam (maut)

Nabi pesan kena ikut, jadi marilah amalkan Ariffbillah Habbatus Sauda....kih3...

Siapa nak cuba boleh emel kak KB, niza[at]kancilbiru.com. Harga sebotol mengandungi 60 kapsul hanya RM36.00 jer. 10 orang pembeli pertama dapat special gift dari  Kak KB dan diskaun on postage. Sila maklumkan supaya senang aku nak trace, nak bagi hadiah kan...

 
Amalan kak KB hari-hari....


23 comments:

  1. dah beli juga. tp jarang makan. sbb nnt peluh den berbau rempah habbatusauda ni. mungkin akan makan seminggu sekali je kot :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah niza makan dah sebulan takde masalah bau rempah, melainkan rempah masak kari je...ekeke

      Delete
  2. Replies
    1. Khasiatnya banyak:

      Mmenghasilkan kulit muka yang cerah, membantu merawat batuk dan asma, kencing manis, selsema, keguguran rambut, tekanan darah tinggi, masalah untuk tidur, sakit-sakit otot dan sendi, rasa loya dan muntah, mengurangkan kolesterol, merawat batu karang dan sebagainya.

      Ibnu Sina di dalam bukunya Canon of Medicine menyatakan Habbatus sauda merangsang tenaga dan membantu pemulihan kepenatan dan semangat.

      Ibnu Qayyim di dalam bukunya Medicine of the Prophet menyatakan Habbatus sauda berupaya memulihkan penyakit-penyakit seperti batuk, bronchitits, masalah perut, kecacingan, masalah kulit seperti jerawat, sakit senggugut dan haid yang lain, menambah susu badan, menambah pengaliran air liur dan sebagainya.

      Dr Ahmad Elkadi pula membuat kajian dan mendapati Habbatus sauda mempertingkatkan daya tahan sakit (immune system).

      Bagus untuk ibu yang menyusukan anak. Susu lebih berkualiti untuk bayi.

      Delete
  3. akak pun dah beli ...
    tapi kan akak nie tak berdisiplin...
    makan bila teringat gitu...
    kena betul2 amalkan lah kannnn...
    hurrmmm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amalkan la kak...baik untuk kesihatan..

      Delete
  4. Saya biasa amalkan kopi habatussauda ... memang segar je badan bila lepas minum....

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam2 kopi sekarang ni tapi kopi 3 in 1 jangan amalkan sangat ok..

      Delete
  5. Nini cuma makan EPO setiap hari :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. EPO bagus, buat facial pun bagus ;)

      Delete
  6. Salam KB,

    Sya selalu baca khasiat habats sauda ni tp tak pernah cuba. Lgpun skrg tgh cuba satu produk lain. InsyaAllah ada rezeki cuba produk ni pula.

    ReplyDelete
  7. Mcm interested je zie dgn HABBATUS SAUDA ni kak.
    nak tunjuk kat mak ler entry akak ni. mana taw dia
    nak beli...hehehehe

    psstt..zie skrg amal makan kismis gak taw :P Kurma la..payah nk cari bila time tak puasa ni :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kurma kat mall banyak..selalu jual kat booth2 kecik jer...:)

      Delete
  8. ada pape rasa tak kak? saya ni klu bab2 ubat, pil ni payah sket sbb tak reti nak telan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak rasa pape pun...sbb dia kapsul. senang je nak telan hihihi. akak pun jenis payah nak telan ubat biji ni. tapi demi kesihatan, mak rela nyah..

      Delete
  9. orang pempuan memang kena makan makanan tambahan..nak badan badan sehat dan bertenaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kak...bertenaga macam akak kan?? rajin g event hihi

      Delete
  10. saya makan semua yang akak makan tu. sedap.

    ReplyDelete
  11. Salam, kak... Macam mana saya nak order?

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam...

      Boleh emel akak dik..untuk pembelian dan pertanyaan lanjut..

      niza@kancilbiru.com :)

      Delete
  12. Perlu minum banyak air tak semasa mengambil produk ni?

    ReplyDelete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra