Tertinggal entry best? Boleh baca balik di sini...

Friday, July 6, 2012

Duit plastik

Hari ni pagi-pagi lagi dah terima satu parcel. Mula-mula macam pelik gak sebab tak dak buat pembelian apa-apa pun. Tanya runner tu dia cakap, "Daripada RHB"...hmmm gua dah boleh agak dah...tetiba jadi samseng gua lu gua lu plak dah..

Siap priority delivery lagi..
 
 

Sebenarnya ini adalah kad kredit yang dihantar oleh bank RHB. Aku dah terminate kad kredit Tesco-RHB ni beberapa bulan lepas. Motif terminate? Bukan sebab service tak bagus or kena government tax ke, tapi sebab takut berHUTANG which is not good. Lagi pun sekarang ni dah ada debit card so hang nak simpan kad banyak-banyak  buat apa kalau duit pun tarak...kaaahhhhhhhhhh....

Walaupun dah terminate, gigih sungguh bank ni nak hantar jugak duit plastik ni kat aku sebab katanya aku dah bayar annual fee walaupun dalam akaun dia dah deduct haritu sebab aku mintak waive. Sukati kau la bank. Aku dah cakap tak mau, tapi dah kau nak hantar gak silakan...Lagipun, bukan dia paksa kita guna pun. Kalau ko nak, ko guna la. Kalau taknak, balik japgi aku letak kad ni dalam frame...haha..


Memang bank-bank ni style gini eh. Orang takmau pun gigih hantar gak? Ke bank ni je? Jangan nanti aku terAKTIFkan sudehhh....

p/s: Selamatkan penyu-penyu ini....

22 comments:

  1. Same la kite. Tak mau dipaksanyer jugak. Tp PR kureng pakai, opis yang banyak pakai plk... muahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ofis pakai takpe..masih selamat hehe

      Delete
  2. PRIORITY DELIVERY - Mesti ko nie pemegang akaun utama kat RHB kan... hebatlaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah aku pemegang saham dia...hahaha

      Delete
  3. Citi Bank pun sama...bank lain akak belum kena tapi hubby terus dapat cek Rm5 ribu coz dia tak pernah activatekan Maybank Card dia. Kalu kita tunaikan cek tu mula le bayar bulan2...akai panjang sungguh bank nih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu dia..macam2 taktik nak suh kita berhutang kan..kalau cepat terpengaruh ni, memang dah guna dah..

      Delete
  4. Starategi bank memang mcm ni la. tambah2 lagi kalu nk promo kredit card.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita la yang kena berhati2 selalu kan..

      Delete
  5. akak potong dua jer kad tu..kompem tak terguna :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh eh potong? kang potong dia mintak balik tak? haha

      Delete
  6. potong saja!!! konfem tak TERguna..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok nanti akak potong :) takut gak dengan kuasa tarikan dia...

      Delete
  7. hahaha ni namanya teknik pancing.. kalau terpengaruh mesti aktifkan punya.. jaga2.. kalau takut aktifkan balik nanti gunting 8 ye.. hehehe.. kalau tak confirm mesti terdesak nanti teraktifkan gak.. hahaha..

    * Kad berhantu ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg berhantu kad ni...hmm mmg nak potong, takut dia mintak balik je hahaha boleh fikir gitu? :P

      Delete
  8. Salam kenal...
    Hurmmm, bagus terminate jer kalau x pkai kad tu. Kalau x terminate nanti govt tax still charge kat kad tu even kad x activate.
    :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kad ni belum pakai, baru je sampai. mmg ingat tak mau guna pun. nak potong terus.. kalau tk guna, mmg membazir je pakai, macam2 caj kena bayar kan.

      Delete
  9. hoih2...selamba badak ja condem periuk nasik akooo..
    sbb hang tu bayaq cantekk sngt kowt.. tu yg depa jaga bagai nak rak tu..
    hang terminate cemana? pi bank ka, thru phone ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku p terminate kat bank la. aku mmg jaga payment sbb nanti kena interest tu pasai depa menatang aku bagai minyak yang penuh...haha

      Delete
  10. Replies
    1. bahaya...bahaya...godaan sangat KUAT tu...hehehe

      Delete

Tak nak parking ker?
Jangan risau. Parking kat sini tak kena bayarr..
Free Of Charge.. Terima kasih..
Sila datang lagi...:D

 
2012 All Right Reserved | Kancilbiru.com | The Only Kancil That Blogs!.
Design by LizQasandra